Voltera, imprimanta de circuite electronice

În era imprimantelor 3D, ideea de a crea o imprimantă care să imprime circuite electronice ar părea depășită. Ei bine, nu și pentru echipa care s-a gândit să lanseze proiectul Voltera pe Kickstarter și nici pentru cei aproape 400 de susținători ai lui.

VolteraCompania a fost prezentă la CES cu un prototip funcțional. Acum însă, după ce au observat interesul cu care a fost primit prototipul, s-au hotărât să producă Voltera la scară largă și s-o lanseze pe piață. Imprimanta, în esență, produce PCB-uri, adică Printed Circuit Board, circuite imprimate. Funcționarea este dezarmant de simplă: pe suport se așază o placă de cablaj neimprimată, în memoria imprimantei se încarcă diagrama unui circuit, iar Voltera imprimă circuitul pe placă cu o cerneală conductoare.

Pentru versiunile de început, prețul imprimantei va fi de 1 499 $.. Campania pe Kickstarter a avut o țintă de 70 000 $, dar a obținut peste 200 000 $. Intenția producătorilor este ca primele sisteme să înceapă să fie vândute la începutul anului viitor, dar având în vedere funcționalitatea prototipului, probabil că singurele impedimente vor veni din partea lanțului de distribuție. Publicul țintă căruia i se adresează produsul este extrem de specific, ceea ce, pe lângă dezavantajele evidente, oferă și avantaje foarte mari. De obicei cei care sunt capabili să creeze circuite electronice, sunt capabili să opereze fără nicio problemă și astfel de ustensile și, cel mai important lucru, îi cunosc valoarea încă de la început.

În clipul de mai jos, Voltera poate fi privită la lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*