Utilizatorii Steam preferă Windows 7

windows 7 laptop

Chiar dacă Windows 10 se bucură de o cotă de piață foarte bună, adopția acestuia a stagnat luna trecută comparativ cu valorile înregistrate în lunile anterioare, timp în care s-a observat o creștere a interesului pentru Windows 7. De vină, ar fi, utilizatorii Steam, sau cel puțin asta reiese din datele colectate de platforma de gaming menționată.

cota de piata windows

Tendința este confirmată și de NetMarketshare, unde vedem cum Windows 10 a trecut de la 25,30% cota de piață la 25,19%, în timp ce Windows 7 a crescut de la 47,2% la 48,41% în februarie.

cote piata windows

De ce ar prefera utilizatorii Steam Windows 7 în detrimentul Windows 10, versiune despre care s-a dovedit că este superioară dpdv al performanțelor în jocuri față de toate celelalte anterioare? O posibilă cauză ar putea fi hardware-ul incompatibil cu Windows 10, care împiedică funcționarea în parametri ai acesteia.

Un al motiv ar putea fi expirarea perioadei în care trecerea la Windows 10 putea fi făcută gratuit de către toți cei care dispuneau de o licență valabilă a Windows 7 sau Windows 8 și 8.1, însă nu e un secret că încă mai există metode gratuite de instalare a celei mai recente versiuni de Windows.

N-ar fi exclus ca un nou val de utilizatori să treacă la Windows 10 cu ocazia lansării update-ului Creators Update, așteptată pentru luna aprilie a anului curent, dar dacă lucrurile nu se vor schimba nici atunci, sunt slabe șanse ca cei de la Microsoft să-și vadă împlinit visul de a încheia anul 2017 cu un miliard de utilizatori.

Vă reamintim, suportul extins pentru Windows 7 se termină abia în 2020, așadar nicio grabă în a face upgrade pentru toți cei care se declară mulțumiți de această versiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*