Toyota va prezenta Fuel-cell Concept Vehicle la CES

FCV (Fuel-cell Concept Vehicle) este conceput pentru o autonomie de 500 KM, și opriri pentru reîncărcare de doar 3 minute.

toyota_fcv2013_undercarriage600x400Reprezentația de la CES va aduce conceptul celulei energetice pentru prima oară în America de Nord. Toyota, cel mai mare constructor de automobile din lume, își va prezenta conceptul revoluționar într-o conferință programată pe data de 6 Ianuarie în Las Vegas. Prototipul FCV utilizează o celulă de combustibil care convertește hidrogenul în electricitate. Prezentată pentru prima oară la Tokyo Motor Show de anul acesta, FCV este un tip de baterie pentru mașini electrice pe care Toyota speră să o scoată pe piață în 2015. Scopul companiei este ca, până la acea dată să producă o mașină a cărei baterii să-i ofere o autonomie de minim 500 de Km și un timp de reîncărcare de aproximativ 3 minute – aproape de timpul necesar pentru a face un plin de benzină.

Unul dintre avantajele acestei tehnologii este faptul că se bazează pe surse de energie gata pentru utilizare – hidrogenul –singurul compus chimic rezidual fiind apa. Cu ceva vreme în urmă tehnologia celulelor energetice era o temă de top în industria electronicii. Cu aproximativ 10 ani în urmă, marile companii de electronice creau prototipuri și produse de test care rulau cu celule energetice ca alternativă la baterii. În mod normal, câțiva stropi de metanol ar crea suficientă energie pentru mai multe ore. Tehnologia nu a ajuns la marea masă de consumatori, iar multe dintre proiecte au fost sistate. Unele companii însă, încă mai fac cercetări pe tema celulelor energetice pentru electronice și pentru utilizare în regim de urgență.

toyota-fuel-cell-vehicle-concept-tail-on-static1-600-001La prezentarea de anul acesta de la Ceatec din Tokyo, o companie start-up japoneză, Aquafairy, a făcut o demonstrație cu o celulă energetică pe hidrogen, care ar putea ieși pe piață în 2014. Compania a prezentat mai multe prototipuri și a declarat că va reuși acolo unde alții au dat greș pentru se bazează pe hidrogen, nu pe metanol.

CES este unul dintre cele mai mari show-uri anuale de electronice din lume, are loc în Ianuarie, iar companiile se folosesc de acest eveniment pentru a-și prezenta proiectele pe anul respectiv. În ultimii ani, pe măsură ce mașinile au devenit din ce în ce mai high-tech, creatorii de automobile au apărut și ei la CES pentru a-și prezenta noile tehnologii care, speră ei, vor defini experiența condusului în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*