În SUA, o eroare de programare a dus la eliberarea unor condamnați

O eroare de programare în noul sistem de management al înregistrărilor, precum și trainingul insuficient al ofițerilor de poliție, a obligat Poliția din SUA să elibereze mai mulți condamnați, potrivit lui David Brown, șeful poliției din Dallas.

Dallas_Badge_3Poliția din Dallas se luptă să rezolve problemele pe care un nou sistem de management al informațiilor implementat la 1 Iunie le-a creat, făcând ca 20 de deținuți – printre care se numără unii condamnați pentru delicte violente – să fie eliberați. Noul software, care a înlocuit un sistem vechi de 30 de ani, a fost creat de Intergraph, o companie din Alabama, potrivit unui raport publicat în ziarul Dallas Morning News.

Prizonierii au fost eliberați din cauză că ofițerii de poliție care s-au ocupat de dosarele lor, nu au înaintat cazurile într-o perioadă de trei zile, cum cere legea. „Legea e chiar simplă”, spune judecătorul Rick Magnis, unul dintre judecătorii Curții Districtuale 283 într-un interviu acordat ziarului. „Constituția din America spune că nu poți încarcera oameni fără să ai acuzații împotriva lor.”

Intergraph nu a făcut până în acest moment niciun comentariu pe seama acestui caz.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Dallas a declarat că departamentul său nu comentează pe marginea subiectului mai mult decât a făcut-o David Brown în interviul acordat unui reporter local. „Ne-am așteptat să existe o perioadă de adaptare a ofițerilor la noul sistem”, a declarat Brown. Una dintre probleme este că ofițerii care utilizează sistemul nu au fost pregătiți suficient de intens și suficient de recent, așa încât este posibil să fi uitat cum se utilizează corect software-ul, este de părere șeful poliției din Dallas. De asemenea, unii ofițeri nu au urmat cursurile de pregătire deloc. „A fost vorba despre cursuri voluntare, pentru a se obișnui cu sistemul, iar unii dintre ei au preferat să nu le urmeze”.

Deși unele dintre probleme pot fi atribuite erorilor de utilizare, și sistemul se pare că are probleme, din cauză că rulează foarte încet, a mai adăugat Brown. „Le-am spus deja celor de la Intergraph acest lucru”. Până în acest moment, șeful sindicatului polițiștilor din Dallas, Richard Todd, a declarat celor de la Dallas Morning News că software-ul este în sine o mare problemă. „În acest moment nu pare a fi un program cu o interfață prea prietenoasă”, a spus Todd. Schimbarea sistemelor a fost un adevărat coșmar pentru polițai.

Problemele vor persista, cel mai probabil, încă vreo câteva săptămâni, până când ofițerii se vor familiariza complet cu software-ul și până când compania care l-a creat va implementa anumite modificări pentru îmbunătățirea lui, potrivit lui Brown. „Nivelul de frustrare este foarte ridicat”, a mai adăugat el. „Nimeni nu și-a dorit să ajungem într-un punct în care oamenii care ar trebui să fie în închisoare să fie liberi”.

Dar unul dintre lucrurile care cu siguranță nu se va întâmpla este întoarcerea la vechiul sistem, a încheiat Brown. „Vechiul sistem era cu adevărat depășit. Nu va fi reimplementat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*