RealSense Intel – Tablete cu scaner 3D

Intel a lucrat la scaner 3D RealSense pentru a-l face suficient de mic să poată fi încorporat în carcasa chiar și a celor mai subțiri tablete.

realsense-tablet-marquee.jpg.rendition.cq5dam.webintel.960.192Compania își propune să încorporeze tehnologia pe tablete chiar începând din 2015. CEO-ul Brian Krzanich a declarat joi la Conferința MakerCon din New York, că speră să poată integra tehnologia și în smartphone-uri.

„Scopul nostru este acela de a crea o tabletă pe care poți, pur și simplu, să te duci și să o cumperi din magazin, și care să aibă această capacitate”, a spus Krzanich. „În cele din urmă, în termen de doi sau trei ani, vreau să fiu în măsură să o integrez și pe un telefon.”

realsense-blade2-cntrl-navKrzanich și câțiva dintre colegii săi au prezentat pe scena MakerCon tehnologia, care poartă numele de RealSense, folosind ca model un om, iar în timp ce un asistent pur și simplu s-a rotit în jurul modelului de câteva ori cu o tabletă în mână, o imagine 3D completă a modelului apărut încet pe ecranul din spatele scenei, în doar câteva minute. Rezultate scanării 3D pot fi manipulate cu un software specializat, sau pot fi trimis la o imprimantă 3D.

„Ideea este ca, atunci când mergi afară și vezi ceva ce îți place, să poți foarte ușor să-l capturezi în format 3D”, a explicat Krzanich. El a spus că tablete de consum cu scanere 3D încorporate vor ajunge pe piață în al treilea sau al patrulea trimestru al anului 2015. Intel, de asemenea, lucrează la încorporarea camerelor de luat vederi cu scanare 3D, pe drone.

dell-venue-8-7000-1Un model de tabletă cu scaner 3D prezentat anterior pe scenă la începutul acestei luni, a fost Dell Venue 8 7000 cu Android, dotat cu aparat foto cu senzor de profunzime Intel RealSense, care aduce capabilități de scanare 3D într-o tabletă. Acest model va fi disponibil la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*