Potrivit unei teorii, WALL-E este un robot psihopat, criminal în serie

Cu ceva vreme în urmă, pe Reddit a fost publicată o teorie conform căreia WALL-E, în timpul celor 7 secole în care a curățat Pământul de deșeuri, i-a omorât pe toți ceilalți roboți împreună cu care ar fi trebuit să-și încheie misiunea. De altfel, exact din acest motiv curățarea a durat atât.

wall-e-wallpaper-wall-e-6412244-1280-10241WALL-E este un foarte apreciat film de animație, în care un roboțel simpatic adună deșeuri pentru a putea permite, după curățarea completă a Pământului, revenirea oamenilor, ca locuitori permanenți. Cu 700 de ani înainte, oamenii care au decis să recurgă la evacuarea întregii populații de pe Pământ din cauza suprapoluării, au lăsat mai mulți roboți însărcinați cu adunarea deșeurilor. Cu toate acestea, la momentul acțiunii din film, nu mai există decât unul.

Teoria spune că, în cei 700 de ani – sau poate chiar la începutul acestei perioade – WALL-E a omorât toți roboții. Cu alte cuvinte, WALL-E este un robot psihopat. Evident, este o teorie nebunească.

Totuși, dacă analizăm filmul, am putea ajunge la concluzia că teoria este foarte probabilă. În primul rând, printre deșeuri pot fi descoperite părți din roboți de tipul WALL-E, pe care personajul îi canibalizează nonșalant pentru a-și înlocui piesele defecte. Apoi – și acesta este, probabil, cel mai terifiant aspect – face acest lucru în timp ce cântă Hello Dolly! WALL-E este un robot sentimental, în mod sigur, pentru este capabil să dezvolte sentimente: se îndrăgostește de EVE, cântă și face pasiune pentru diferite obiecte. Și cu toate acestea, nu pare să-i pese în niciun fel de roboții pe care îi profanează. Dacă acest lucru ar fi făcut de un om, am avea un personaj precum Hannibal Lecter din Tăcerea mieilor sau Jack Torrance din The Shining.

Teoria nu ar fi completă dac nu ar oferi nicio explicație vis-a-vis de motivul pentru care WALL-E, chiar dacă e psihopat, i-a omorât pe ceilalți roboți. Una dintre explicații – cea din teoria de pe Reddit – ar fi aceea că obiectivul lui WALL-E diferă de cel al celorlalți roboți. În vreme ce toți ceilalți au fost programați să adune deșeuri și să le compacteze (iar aceste programe au funcționat), personajul nostru, evident din pricina vreunei erori de programare, preferă să colecționeze artefactele pe care ar trebui să le distrugă, doar pentru a le admira. Cu alte cuvinte, WALL-E colecționează clasicele trofee ale criminalilor în serie.

Sau poate doar vrea să fie singurul robot din seria lui pe Pământ. Sau poate doar vrea să utilizeze piese de schimb de la ceilalți roboți și să trăiască pentru totdeauna. Indiferent de motivația lui, oamenii nici măcar nu suspectează că s-au trezit pe Pământ alături de un robot psihopat, lipsit de remușcări, chiar dacă mărturiile crimelor lui îi înconjoară permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*