iPhone 6 Plus vs Galaxy Note 4

În ultimii câțiva ani, iPhone-urile de la Apple au arătat mult mai mici de lângă echipamentele competiției. Dar acele zile sunt apuse, acum că Apple lansează a două iPhone-uri mai mari.

Să vedem cum arată cel mai mare dintre cele două modele, iPhone 6 Plus, în comparație cu rivalul său cel mai evident, Samsung Galaxy Note 4.

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus, iPhone 6

samsung-galaxy-note-4-1-3-720x481

Galaxy Note 4

Dimensiune

În ciuda faptului că are un ecran mai mic, iPhone 6 Plus este cu 3 la sută mai lung decât Nota Galaxy 4. iPhone 6 Plus nu este la fel de subțire ca fratele său mai mic, iPhone 6, dar este totuși cu 13% mai subțire decât Galaxy Note 4. Dimensiuni iPhone 6 Plus: 158 mm 78mm X 7,1mm. Dimensiunile Galaxy Note 4: 154mm X 79mm X 8,5 mm.

Greutate

IPhone 6 Plus este la doar cu 2% mai ușor decât Galaxy Note 4, respectiv 172g față de 176g.

Carcasa

În ceea ce privește calitatea premium a materialelor, nu există cu adevărat vreun concurs aici. iPhone 6 Plus are o carcasă foarte solidă din aluminiu, fără îmbinări, împrumutând câteva elemente de design de la cea mai recentă (de fapt veche de doi ani), variantă iPod touch. Galaxy Note 4, deși confortabil la manevrat, este realizat dintr-un plastic care imită pielea. Galaxy Note 4 are, cu toate acestea, o bandă metalică în jurul marginii carcasei. La versiunile anterioare Samsung, banda aceasta era de fapt un plastic cu aspect metalic.

Culori

Există trei opțiuni de culoare pentru iPhone 6 Plus (argintiu, auriu, gri spațial) și patru de Galaxy Note 4 (negru, alb, auriu, roz).

Display (dimensiune)

IPhone 6 Plus este, fără îndoială, un phablet (5,5”), dar dimensiunea ecranului nu a prins totuși din urmă pretențiile Samsung Galaxy Note 4, care oferă ecran cu 7 la sută mai mare decât cel de la iPhone 6 Plus (5,7”).

Display (rezoluție)

Acesta este primul iPhone 1080p, iar imaginea ar trebui să fie mai clară decât la iPhone 6, a cărui rezoluție este de doar 750p. Totuși dacă doriți pixeli, Galaxy Note 4 este ceea ce vă doriți. Acesta are un ecran Quad HD care oferă cu 78% mai mulți pixeli decât o face iPhone 6 Plus, respectiv 1440p. IPhone 1080p va fi suficient de clar pentru majoritatea oamenilor, dar există și oameni care se bucură densitatea nebună a pixelilor pe care o oferă un display Quad HD.

Display (tip)

Avem un panou IPS la iPhone, pe lângă cel Super AMOLED de la Galaxy Note 4. Acest tip de panel afișează întotdeauna un negru mai negru, și de obicei are un contrast mai mare și culori mai bogate, pe când panelul utilizat de Apple pentru iPhone 6 Plus va trebui testat riguros înainte de a trage concluzii.

Stylus

Cele două modele analizate or fi având multe în comun, dar aceasta ar putea fi cea mai mare diferență dintre ele. Deși există posibilitatea de a atinge ecranul Galaxy Note 4 cu degetul, experiența se centrează în jurul noului stylus Samsung, S Pen. Samsung spune ca acest nou S Pen are o sensibilitate de presiune de două ori mai mare decât cea pe care am văzut-o în Note 3.

Senzor de amprentă digitală

Ambele phablete au senzori de amprentă digitală, dar Touch ID-ul de la iPhone este mult mai convenabil. Cu acesta, pur și simplu țineți degetul pe butonul de pornire pentru un moment. Senzorul de la Samsung vă solicită să treceți cu degetul și, cel puțin la Galaxy S5, mișcarea trebuie să făcută de câteva ori înainte de a se înregistra, după cum s-au plâns mai mulți clienți.

NFC (Near Field Communication)

Cele două cele mai recente iPhone-uri sunt primele care au cipuri NFC, pe când acest lucru nu înseamnă nimic nou pentru telefoane Android, cum ar fi Galaxy Note 4. În ce privește serviciile de plată NFC, în timp ce servicii precum Google Wallet și Soft Card (anterior Isis) au încercat ani de zile să implementeze plata NFC, doar că nu prea au reușit, deși Apple Pay nu este nici pe departe primul jucător din zona plăților NFC, ar putea fi primul căruia să-i și meargă. Popularitatea iPhone, combinată cu un marketing de calitate și cu ceva înțelegeri cu retailerii ar putea reprezenta ingredientele secrete ale rețetei care ar fi trebuit aplicate pentru lansarea tehnologiei.

Modul Ultra de economisire a energiei

Acest lucru poate fi caracteristica software cea mai inovativă creată de Samsung. Ultra Power Saving Mode poate să-i ofere echipamentului un plus de energie foarte valoros atunci când ajunge cuțitul la os. Se pare că dispozitivul se va transforma practic într-un telefon multitouch, doar cu aplicațiile și serviciile esențiale, dar va beneficia de o funcționalitate prelungită de până la 24 de ore cu doar 10% din baterie.

Încărcare rapidă

Galaxy Note 4 are, de asemenea, o caracteristică de încărcare rapidă, care poate încărca bateria la 0 la 50 la suta în „aproximativ o jumătate de oră”.

Camere video

În afară de faptul că, pentru camera din spate, Galaxy Note 4 posedă un senzor similar (dacă nu identic) cu cel pe care îl are Galaxy S5, rezoluțiile sunt singurele care ne pot spune ceva la prima vedere: camera principală are 8 MP la iPhone și 16 MP la Note 4 iar cea din față, 1,2 MP și respectiv 3,7 MP. Mai mult de atât – calitatea senzorului de stabilizare a imaginii, viteza de fotografiere și alte caracteristici ce țin de software – vor putea fi comentate doar mai târziu, după ce cele 4 camere video vor fi testate la modul serios.

OIS (Optical Image Stabilization)

În afară de dimensiuni și de numărul de pixeli, aceasta este una dintre puținele diferențele dintre iPhone 6 și 6 Plus. Modelul din urmă are Stabilizare Optică a Imaginii, pentru a ajuta la reducerea efectului cauzat de tremurul mâinilor. Și Galaxy Note 4 folosește aceasta tehnologie.

Multitasking split-screen

Este un pic surprinzător faptul ca Apple nu a adăuga un mod de multitasking-side-by-side pe ecranul suficient de mare al iPhone-ului 6 Plus. Linia Note de la Samsung oferă caracteristica aceasta de mai multe generații. Multi Window Samsung este o caracteristică la îndemână și ar trebui să fie un pic mai ușor de utilizat, acum că are un buton dedicat în Recent Apps. Dar călcâiul lui Ahile este faptul că este compatibil doar cu un grup select de aplicații.

Modul o singură mână

Aceasta este o caracteristică software foarte importantă pe un phablet. Cu toată suprafața aia de ecran tactil, se poate pierde capacitatea de a ajunge peste tot în timpul utilizării dispozitivului cu o singură mână. Ambele phablete au soluții software pentru această problemă. Pe iPhone, Apple vă permite să glisați partea de sus a ecranului până jos atingând de două ori butonul de start. Acest lucru ignoră problema tastării cu o singură mână, dar ar trebui să ajute în celelalte cazuri. Pe Galaxy Note 4, un simplu gest micșorează întregul ecran până la o dimensiune egală cu cea a unui ecran ușor de gestionat cu o singură mână. Acest lucru are avantajul de micșora și dimensiunea tastaturii.

Spațiu de stocare

Opțiunile de stocare sunt amestecate, iPhone-ul pornind de la un spațiu mai mic, 16 GB, continuând cu 64 GB și compensând cu opțiune de 128 GB la modelul cel mai generos pe când Galaxy Note 4 oferă doar variante de 32 GB și 64 GB.

Slot pentru card MicroSD

iPhone 6 nu are la fel ca toate celelalte modele de iPhone, de altfel, un slot pentru card MicroSD, dar Galaxy Note 4 are, fapt prin care compensează spațiul mai redus de stocare cu care a fost conceput.

Procesoare

Este prea devreme pentru a avea multe de spus despre noul chip A8 de la iPhone, dar comparația se face cu un Zippy Snapdragon 805 de la Samsung. Versiunea LTE (4G) a Galaxy Note 4 vine cu un Snapdragon 805 menționat mai sus, dar versiunea HSPA va avea un octa-core Exynos.

Memorie RAM

Încă nu știm cât de mult RAM va avea iPhone 6 Plus, dar aproape sigur nu va depăși 2 GB. Samsung Galaxy Note 4 va fi dotat, pe de altă parte, cu 3 GB.

Software

Noul iPhone 6 va fi lansat cu iOS 8 care, printre alte modificări, aduce în cele din urmă tastaturi de la alți producători software, pentru iOS. Galaxy Note 4 rulează Android 4.4 KitKat, cu interfața TouchWiz UI de la Samsung.

Lansare

IPhone 6 Plus se va lansa împreuna cu iPhone 6 la 19 Septembrie, pe când Galaxy Note 4 va fi lansat undeva în luna octombrie.

Aproape garantat, acestea vor fi cele mai populare două phablete în acest sezon de cumpărături. Prețurile fără abonament se vor învârti undeva între 550€ și 650€ pentru modelele, iPhone, dar prețul pentru Galaxy Note 4 nu a fost făcut încă public.

2 comments

  1. Loki spune:

    Cred ca e o gluma articolul asta, intre cele 2 telefoane din punct de vedere tehnologic e o departare de ani lumina – Apple isi anunta falimentul cu chestia lor arhaica si excesiv de scumpa

    1. itpc spune:

      Mmmm, nu, nu e glumă articolul, chiar e o comparație între iPhone 6 Plus și Galaxy Note 4. Cred că e cam exagerat însă verdictul tău. Eu zic să le probezi pe amândouă și după aia să spui chestii de astea. Da, e drept, ne așteptam de la iPhone să ne dea ceva mai mult, dar să susții că e mult depășit de Galaxy? No way!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*