Google Glass nu va mai fi disponibil începând de mâine

Google a decis să sisteze comercializarea Google Glass începând de mâine, 19 Ianuarie, 2015, cel puțin pentru o perioadă.

GoogleGlassCompania a hotărât să-și schimbe strategia, renunțând la dezvoltarea aplicației Google Glass Explorer și la vânzarea gadgeturilor de 1 500 $, potrivit unui articol publicat pe blogul oficial joi, 15 Ianuarie. Totuși, acest lucru pare a nu fi o decizie definitivă. Detaliile oferite în articol nu sunt foarte clare: „… închidem Programul Explorer pentru a ne concentra pe ceea ce urmează. 19 Ianuarie va fi ultima zi în care Ediția Glass Explorer va putea fi cumpărată. Între timp continuăm să construim pentru viitor și vom putea să revedem Google Glass în versiuni viitoare când vor fi gata. Până atunci, nu trageți cu ochiul.” Totuși, The Wall Street Journal oferă mai multe detalii pe subiect, spunând că proiectul se va muta din laboratorul în care activează actualmente, Google[x] Lab într-o unitate separată condusă de Ivy Ross, care îi va raporta lui Tony Fadell.

Fadel este cel în grija căruia se află proiectul Nest, care produce tehnologie smart precum termostate sau detectoare de fum. Google a cumpărat Nest cu 3 miliarde $ anul trecut.

IMG_1554Mutarea aceasta este una nu foarte surprinzătoare, cred, pentru că unii dintre „ambasadorii” Google Glass au fost atacați doar pentru că purtau gadgetul. Cu alte cuvinte, din cauza riscului de violare a intimității, proiectul pare – cel puțin pentru moment – sortit eșecului. De asemenea, echipamentul a mai fost interzis și în unele locuri private, cum ar fi baruri sau plaje.

Un reprezentant Google a declarat că, în afară de articolul de blog, compania nu mai are nimic de adăugat pe marginea subiectului. „Suntem încântați să transformăm din ce în ce mai mult conceptul în realitate”, mai spune articolul. Se pare că, dincolo de tentația pe care a oferit-o voyeurilor, cea mai reușită implementare pe care a avut-o proiectul a fost în cadrul companiilor industriale, unde un asemenea gadget poate oferi automat și foarte rapid informații vitale despre echipamente pentru căutarea cărora, altfel, s-ar pierde mult mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*