Energizer începe să producă baterii din materiale reciclate

energizer-ecoadvancedRomânia nu este o țară care se poate lăuda cu o educație pro-mediu a cetățenilor săi. Nici măcar în școli nu se promovează astfel de idei. Motivele sunt multe și se întind de la lipsa de interes a celor care au puterea să facă ceva (lipsă de interes sponsorizată uneori de marile companii producătoare de produse cu conținut toxic, care au un interes direct în menținerea ignoranței cetățenilor unei țări în vedere vânzării către aceștia a respectivelor produse) și până la lipsa de finanțe disponibile pentru educarea tineretului.

În alte țări însă, companiile producătoare au început deja să-și schimbe optica. Energizer este una dintre ele. EcoAdvanced AA, bateriile de forma AA, utilizate cel mai des în lume, au intrat într-un program de producție special, în care 4% din totalitatea materialelor care intră în componența lor provin din reciclări.

Evident, nu pare mult, dar dacă ne gândim că doar litiul din bateriile care se estimează că se vor produce anul acesta în lume se ridică la 160 000 tone și că litiul reprezintă doar aproximativ 5% din cantitatea unei baterii o reprezintă litiul, procentul de 4% materiale reciclate începe să aibă sens.

energizer-ecoadvanced-batterySe pare că Energizer a lucrat nu mai puțin de 7 ani pentru a reuși această performanță. În plus, compania susține că 4% este doar începutul. Potrivit oficialilor Energizer, problema principală rezidă din faptul că în acest moment există prea puține fabrici de extragere a materialului reciclabil dintr-o baterie. Ei estimează că, undeva în jurul anului 2025, procentul de materiale reciclate va fi în jurul valorii de 40%.

Noile baterii EcoAdvanced AA vor putea fi achiziționate la un preț cu aproximativ un sfert mai mare decât cele normale. Dar, la fel ca orice alt produs nou, cu cât va fi produs în cantități mai mari, cu atât prețul final va scădea.

batteries_ecoadvanced_cuponCâteva statistici:

  • China apreciază că a avut un consum de 10,7 baterii Li-ion per capita în 2012
  • În lume se estimează că în 2015 se vor vinde baterii Li-ion în valoare de 23,5 miliarde $
  • Cel mai mare producător de litiu din lume este Chile, urmat de Australia. Rezervele din Chile sunt de 7,5 ori mai mari decât cele ale Australiei: 7 500 miliarde tone față de o mie miliarde tone. Țara care se află pe locul doi în clasamentul rezervelor de litiu este China, cu 3 500 miliarde tone.
  • Japonia este cel mai mare producător de baterii Li-ion din lume. Primii trei mari producători sunt: Sanyo, Sony și MBI, toate fiind companii japoneze. Cele trei companii produc împreună aproximativ un miliard de unități anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*