Cum să trimiți un document pe Kindle

Noul trend incontestabil în domeniul lecturii este varianta e-book a cărților și dispozitivul special conceput de Amazon pentru citirea lor, Kindle.

kindleUtilizarea unui echipament Kindle începe cu înregistrarea acestuia, lucru care ajută, printre altele la convertirea unor tipuri de documente în formate compatibile. După înregistrare, Amazon creează o adresă de mail de genul utilizatorKindle@Kindle.com, adresă de mail utilizată pentru comunicarea cu utilizatorul. Toată comunicarea se va face în funcție de numărul și seria echipamentului înregistrat, detalii ce pot fi găsite pe prima pagină a secțiunii Setări (Settings).

Aplicația dedicată SendToKindle

SendToKindlePentru ca documentele e-book să poată fi citite pe Kindle, ele trebuie, evident, transferate. Transferul prin cablul USB nu este, din păcate, cea mai bună alegere, întrucât interfața nu permite accesul în anumite zone. Astfel că Amazon a creat o aplicație specială, numită SendToKindle. Această aplicație poate fi descărcată de pe Amazon și instalată pe computer, laptop sau smartphone. La instalare, aplicația va solicita adresa de mail asociată cu echipamentul, astfel încât să poată trimite documentele pe Kindle-ul corect. Din acest motiv înregistrarea echipamentului trebuie efectuată înainte de instalarea aplicației.

 

Moduri de utilizare

Odată instalată, aplicația poate fi utilizată în două moduri: primul mod este deschiderea aplicației, lucru destul de dificil de realizat, întrucât la instalare ea nu lasă „urmele” obișnuite, adică shortcut-uri în meniul Start, în quick-launch sau pe desktop. Pentru a deschide aplicația, utilizatorul va trebui să navigheze spre folder-ul în care a fost instalată. Aplicația va afișa o zonă unde fișierele pot fi trase pentru a fi trimise pe Kindle. În colțul din dreapta-sus se găsește un buton cu Opțiuni (Options), unde pot fi făcute câteva ajustări, cea mai importantă fiind conversia documentelor PDF în format Kindle. Tot aici se poate înregistra un alt echipament, sau alege o anumită limbă pentru interfață. După ce un document va fi tras în zona specială, va apărea opțiunea de trimitere, pe care o voi descrie mai jos.

SendToKindle_optiune_trimitereAl doilea mod în care pot fi trimise documentele pe Kindle este mult mai simplu de utilizat. Utilizatorul va trebui să navigheze în folder-ul care cuprinde documentele ce trebuie trimise să dea click-dreapta pe fișierul sau fișiere de trimis și să aleagă din meniu opțiunea Send to Kindle. Acest lucru va deschide fereastra aplicației, cu opțiunea de trimitere deja activată. În zona Delivery Options trebuie selectat echipamentul pe care va fi trimis documentul. Odată selectat, va rămâne așa și pentru trimiterile ulterioare. Archive document in your Kindle Library va arhiva documentul, ceea ce înseamnă că nu va fi trimis direct pe desktopul Kindle, ci în folder-ul Archive.Poate fi scos cu ajutorul meniului de pe Kindle. După ce este apăsat butonul Send, va apărea o fereastră ce confirmă trimiterea documentului. Descărcarea pe Kindle va fi finalizată câteva secunde (până la minute) și se va întâmpla doar dacă opțiunea WiFi este activă iar Kindle-ul este conectat la o rețea wireless. Documentele descărcate pe Kindle vor avea eticheta new până la prima deschidere.

Sperăm că vă veți bucura de lecturi plăcute pe echipamentul Kindle. La achiziționarea documentelor trebuie avute în vedere formatele pe care Kindle le suportă. Epub nu este unul dintre ele. Mobi însă este compatibil. Din fericire, majoritatea librăriilor online oferă ambele formate.

Articol preluat de pe Acasa.ro

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*