CES 2015 începe pe 6 Ianuarie

Cel mai mare eveniment tehnologic din lume, CES (Consumer Electronics Show), va avea loc în Las Vegas luna viitoare, începând cu data de 6, până pe 9.

PrintOrganizatorii promit că expozanții vor avea câte ceva pentru toți vizitatorii: indiferent că este vorba despre experți în IT sau de cei care abia au intrat pe teritoriul gadget-urilor – deși, să fim serioși, mai există așa ceva? – la CES toți vor putea descoperi ceva ce să-i intereseze.

În afară de miile de produse noi promise de expozanți, CES va găzdui și o serie de conferințe și evenimente care se vor concentra pe trendurile emergente în sectorul tehnologic. La ediția de anul viitor a CES, atenția publicului pare a se îndrepta cu precădere spre zona de intersecție dintre fitness și tehnologie, cu întregi standuri care vor prezenta exclusiv gadget-uri pentru atleți, precum și o prezentare susținută de vicepreședintele Intel, Brian M. Krzanich, pe tema emergenței tehnologiei purtabile.

O altă conferință se va concentra pe construcția de căști biometrice, care măsoară ritmul cardiac, precum și performanțele fizice din timpul ședințelor de fitness, în vreme ce utilizatorul ascultă muzică. Vizitatorii CES se pot aștepta să vadă multe produse prezentate de companii de renume din nișa de monitorizare a sănătății, precum Fitbit, Withings și iFit. O altă ramură emergentă tehnologică este cea cunoscută sub numele de DIY (Do It Yourself), care va fi și tema unei conferințe susținute de CEO-ul WebMD, David Schlanger, pe 7 Ianuarie.

Pentru prima oară la CES, anul viitor vor fi prezentate gadget-uri de monitorizare a sănătății pentru copii și bebeluși. Va fi prezentat un pacifier, conectat prin Bluetooth la smartphone-ul părinților, care va transmite în timp real temperatura bebelușului. Un alt gadget va fi o bandă pentru frunte, care va fi purtată de copii înotători, pentru a transmite părinților semnale pentru cazul în care copilul a stat prea mult timp scufundat cu capul sub apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*