Cele mai bine cotate laptopuri în 2014

Topul este structurat în funcție de următoarele caracteristici: Cel mai puternic laptop, laptopul cu cea mai rezistentă baterie, cea mai bună tabletă pentru Windows, cel mai bun chromebook și cel mai bun laptop pentru jocuri. Nu este deci, efectiv un Top 5, ci echipamentul de top din mai multe categorii.

Cel mai puternic laptop

macbook-proApple MacBook Pro cu Retina display, a doua generație. Echipamentul vine cu upgrade-uri pe toată linia comparativ cu generația anterioară: Wi-Fi, Thunderbolt, SSD, grafică și procesor, toate au fost îmbunătățite. Cu toate astea, prețul este ceva mai mic decât cel de lansare pentru prima generație. Inclusiv rezistența bateriei a fost mult îmbunătățită. Totuși, prețul de 1 999 $ (în România între 8 000 și 11 000 Lei) este prohibitiv. În plus, bateria este mult mai slabă decât la MacBook Air.

Cea mai mare rezistentă a bateriei

macbook-airCiclul bateriei este unul foarte important pentru un laptop, iar MacBook Air este, pe departe, cel mai bun la acest capitol. Un alt model de la Apple îmbunătățit (deși nu cu mult) față de versiunea anterioară, prețul de lansare este mai mic cu aproximativ 100 $ ca cel pentru varianta anterioară.

 

Cea mai bună tabletă Windows

Surface-Pro-3Deși e mai puțin decât un laptop, Surface este, cu siguranță, mai mult decât o tabletă. Din acest motiv am inclus-o aici. Surface Pro 3 Este mai ușoară decât cele din generațiile anterioare, are un display mărit (12 inch), cu o rezoluție mai mare. Designul îmbunătățit ajută la manevrarea ei mai ușoară, iar tastatura este una de care să te îndrăgostești. Include un stylus digital optimizat, ceea ce-i oferă clasă. Totuși, pentru că Surface Pro 3 nu este construită cu câteva din cele mia importante brevete Apple, touchscreen-ul lasă de dorit. În plus, nefiind chiar tabletă, nu poate fi manevrată ca atare, dar nici ținută în poală ca un laptop. Deci, deși este cea mai bună variantă de echipament portabil cu Windows, este mai mult o variantă de super-tabletă decât un înlocuitor pentru laptop.

Cel mai bun chromebook

toshiba-chromebook-2Toshiba chromebook 2: display 1080p, performanțe excelente cu sistemul de operare Chrome OS, caracteristici interesante, precum un slot SDCX, wireless 802.11ac, sau difuzoare cu un sunet excelent. Acestea sunt motivele pentru care am inclus TC2 în listă. Totuși, trebuie reținut că acest chromebook are o construcție destul de aiurea, în special capacul, al cărui finisaj lasă de dorit. Bateria, de asemenea, nu este dintre cele mai bun. Totuși, comparat cu celelalte modele de chromebook, acesta este, probabil, cel mai bun.

Cel mai bun laptop pentru jocuri

lenovo-laptop-y50-front-8Lenovo Y50 Touch 4K oferă ceea ce orice gamer vrea: card grafic excelent și rezoluție a display-ului full 4K. Totuși, rezoluția va fi doar emulată pe ecran, deoarece cardul grafic nu este și el 4K. În consecință, se vor putea juca jocuri în 4K doar în cazul în care producătorii au inclus și posibilitatea de emulare a unei asemenea rezoluții. Evident, pentru un gamer împătimit, acest lucru este suficient, iar achiziția lui la în jur de 1 500 $ probabil că merită.

1 comment

  1. Ilie Mardare spune:

    Din păcate prea puține dintre ele pot fi cumpărate din România. Doar de pe e-bay sau Amazon si costurile cu transportul sunt mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*