Atacul asupra Evernote determină compania să solicite resetarea parolelor tuturor utilizatorilor

Evernote consideră că atacul a fost coordonat în vederea compromiterii sistemelor sale.

EvernoteEvernote, o companie specializată în crearea de software din zona productivității și organizării, a ajuns în punctul în care să îi forțeze pe cei 50 de milioane de clienți pe care îi are să-și reseteze parolele după ce a detectat o intruziune în sistemele sale. Atacatorii au intrat în posesia numelor de utilizatori, a adreselor de e-mail și a parolelor clienților. Deși parolele sunt criptate, compania, „din exces de zel”, a implementat o regulă generală de resetare a parolelor, după cum a explicat sâmbătă într-un articol de blog.  Nu există dovezi din care să reiasă că hackerii ar fi accesat conturile clienților sau că ar fi intrat în posesia informațiilor legate de metodele de plată ale acestora.

„Activitatea suspectă„ detectată în rețeaua Evernote a fost „o tentativă coordonată” de a intra în zonele securizate ale serviciilor sale, spune compania în articol. „După ce veți intra în cont, vi se  va solicita să introduceți o nouă parolă. Odată ce o veți reseta pe evernote.com, va trebui să vă autentificați din nou utilizând noua parolă pentru toate aplicațiile pe care le utilizați. De asemenea, lansăm actualizări pentru cele mai multe dintre aplicațiile noastre pentru a face procesul de schimbare a parolelor mai ușor, așa că vă rugăm să verificați dacă există actualizări disponibile în următoarele ore”.

Evernote este ultima victimă dintr-un șir recent de atacuri de acest tip îndreptat împotriva unor companii celebre, cum ar fi Apple, Twitter, Microsoft și Facebook.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*